Salvator și în timpul liber - Respect, Sergent major Tornea Cătălin!

Vineri, 21 Iulie 2023Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Salvator si in timpul liber   Respect  Sergent major Tornea Catalin | imaginea 1 Echipat de intervenție sau cu “brațele goale”, un pompier nu stă niciodată pe gânduri atunci când este nevoie de ajutorul lui.

Așa s-a întâmplat marți, 18 iulie a.c., când 𝘀𝗴. 𝗺𝗮𝗷. 𝗧𝗼𝗿𝗻𝗲𝗮 𝗖𝗮𝘁𝗮𝗹𝗶𝗻, din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, aflându-se în concediu, se deplasa cu mașina personală dinspre localitatea Turcoaia către Tulcea.

Pe raza localității Mircea Vodă, acesta a observat un nor de fum care venea de la o gospodărie. Din experiența sa de salvator, și-a dat seama imediat că acel fum nu poate proveni decât de la un incendiu. Fără a ezita, acesta s-a deplasat către locație.

Când s-a apropiat și a constatat că focul se manifesta la vegetația uscată din jurul unei anexe plină cu baloți de paie, existând posibilitatea să se extindă cu repeziciune, și-a dat seama că nu era timp de pierdut.

Împreună cu localnicii, care i-au sărit în ajutor cu găleți de apă, acesta a reușit să țină flăcările sub control, înlăturând pericolul de propagare la întreaga anexă. Între timp, la fața locului a ajuns un echipaj SVSU Cerna și colegii din cadrul Secției de Pompieri Măcin, care au acționat pentru lichidarea incendiului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.