Sfârșit de săptămână solicitant pentru pompierii hunedoreni

Luni, 24 Iulie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Sfarsit de saptamana solicitant pentru pompierii hunedoreni | imaginea 1 Weekend-ul care a trecut a fost unul solicitant pentru salvatorii hunedoreni.

Aceștia au desfășurat 1️⃣8️⃣1️⃣ misiuni și intervenții, fiind în fiecare clipă la dispoziția cetățenilor, atât pentru acordarea primului ajutor medical specializat, cât și pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență. Echipajele SMURD au răspuns prompt în 145 de cazuri, în timp ce pompierii au intervenit pentru alte 36 situații de situații de urgență.

Astfel, în această perioadă, pompierii militari au fost solicitați pentru localizarea și stingerea a 6 incendii.

Trei dintre acestea au izbucnit în locuințe sau la anexele acestora, în localitățile Lunca Cernii de Jos, Luncoiu de Sus și Hunedoara, două au reprezentat arderi necontrolate a vegetație uscate pe raza localităților Chișcădaga și Deva și un incendiu s-a manifestat la un autoturism care se deplasa pe autostrada A1 (Simeria-Sebeș).

Din fericire, în urma acestor evenimente, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Totodată, echipajele operative au acționat în 3️⃣ situații pentru deblocarea ușilor de acces în locuințe, au executat 5️⃣ misiuni de sprijin pentru Serviciul de Ambulanță Județean, 1️⃣ misiune de recunoaștere în teren, 8️⃣ intervenții pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor în urma producerii accidentelor rutiere, 9️⃣ intervenții de înlăturare a efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase, 2️⃣ intervenții de salvare a animalelor din medii ostile vieții și 2️⃣ misiuni în sprijinul comunității.

‼️Dintre misiunile desfășurate în aceste zile se pot aminti:

  • În noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii Detașamentului Hunedoara au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Lunca Cernii de Jos.

La sosirea echipajelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta la acoperișul bucătăriei de vară și al terasei, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, fiind lichidat în limitele găsite și fără a se înregistra victime. Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost un scurtcircuit electric.

  • Sâmbătă, 15 iulie a.c., colegii din cadrul Secției Brad au fost solicitați pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Luncoiu de Sus. Pentru misiune au fost mobilizate de urgență, trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor operative la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent în interiorul garajului și la acoperișul unei părți a gospodăriei (bucătărie de vară, garaj, afumătoare), pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați, cu posibilitatea de propagare a flăcărilor la întreaga locuință.

În timpul intervenției, pompierii au extras din zona incendiată două butelii pentru aragaz și o butelie de voiaj, înlăturând astfel pericolul de explozie. Incendiul a fost lichidat, din fericire nu au existat victime, însă pagubele materiale înregistrate au fost semnificative.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.