Un pompier bârlădean a ajutat la prinderea unui bărbat urmărit de polițiști

Vineri, 07 Iulie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Un pompier barladean a ajutat la prinderea unui barbat urmarit de politisti | imaginea 1 Ora 08.30. La Detașamentul de Pompieri Bârlad s-a încheiat predarea-primirea turei de serviciu, iar plt. maj. B.I.A. și colegii săi din tura II pleacă fiecare spre casă.

Odată ajuns, B. își bea cafeaua alături de soție și își fac planul zilei. Hotărăsc să meargă la biserică, iar după prânz să ajungă la o piscină din oraș. După slujbă, în drum spre casă, pe strada Carpați, dintre blocuri se aud sirenele autospecialelor de intervenție. Peste circa un minut, un bărbat trece în pas alergător pe lângă pompier, iar B. nu vede neapărat ceva suspect în asta.

Imediat, de după colțul unui bloc își face apariția un ofițer de poliție care alerga spre bărbatul care tocmai îl depășise. Pompierul își întoarce capul și vede că bărbatul care anterior trecuse în ritm alert pe lângă el, acum alerga de-a binelea.

Îl întreabă pe colegul polițist dacă cel care aleargă este urmărit și dacă are nevoie de ajutor. Ofițerul de poliție îi răspunde afirmativ, iar plt. maj. B.I.A., fără a sta pe gânduri, pornește să își ajute colegii polițiști.

Împreună cu ofițerul de politie aleargă după bărbatul de aproximativ 35 ani, apoi cei doi ocolesc mai multe blocuri și un parc de joacă, intră pe strada Florilor și, în spatele Liceului Pedagogic Bârlad, după o cursă de aproximativ 300 metri, reușesc să îl prindă pe suspect. După doar câteva secunde ajung din urmă și alți colegi polițiști. Fugarul este pus la pământ și încătușat de către polițiști.

În timp ce alerga, suspectul aruncase în iarbă cheile de la un autoturism și tot ceea ce mai avea prin buzunare. B. le arată polițiștilor unde au fost aruncate obiectele, acestea putând constitui posibile probe.

Ofițerul de poliție îi mulțumește pentru ajutor și își declină identitatea. Este chiar inspectorul-șef al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui. B. se recomandă și el: pompier, paramedic și conducător ambarcațiune de intervenție în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Detașamentul Bârlad.

Doi oameni din structuri județene diferite ale Ministerului Afacerilor Interne și-au dat mâna și au ajutat la respectarea legii în “orașul rulmenților”. De altfel, plt. maj. B.I.A. nu este la prima “ispravă” de acest gen. În urmă cu 20 ani a observat că un tânăr a urmărit o bătrână, după care a lovit-o, i-a luat punga pe câte o avea în mână și a fugit.

Atunci a alergat după hoț și l-a prins în spatele pieței centrale din municipiul Bârlad. B. a predat hoțul polițiștilor, iar a doua zi, femeia, comerciantă în talciocul din localitate, l-a chemat pentru a-i mulțumi și pentru a-l recompensa, deoarece s-a dovedit că în sacoșă se afla o mare sumă de bani. Pompierul a acceptat doar mulțumirile bătrânei.

O altă întâmplare s-a petrecut în urmă cu zece ani, moment în care B. se afla alături de familie pe litoralul Mării Negre. O femeie striga după ajutor, întrucât un tânăr îi furase portofelul. B. a ajutat polițiștii și la prinderea acelui făptuitor.

Pompierul a fost felicitat de conducerea ISU Vaslui și de colegi, iar pe adresa instituției a sosit o scrisoare de mulțumire din partea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.