3 pompieri arădeni au intervenit pentru stingerea incendiilor din Franța

Marți, 29 August 2023Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

3 pompieri aradeni au intervenit pentru stingerea incendiilor din Franta | imaginea 1 Trei pompieri arădeni au intervenit, alături de alți colegi din țară, de mai bine de 96 de ore pentru stingerea incendiilor din Franța!

Pompierii români dislocați în Franța, alături de colegii lor francezi, rămân angrenați în eforturile de a opri răspândirea incendiului de pădure care se manifestă în apropierea localității Chanousse. Deși au fost în misiune peste 96 de ore, iar perioada lor de odihnă se desfășoară în aer liber, ei își continuă misiunea de protejare a comunităților locale.

În interval de 48 de ore, pompierii arădeni au avut sarcina de a alimenta toate dispozitivele de intervenție de pe teren, de a localiza și stinge focarele rămase, precum și de a supraveghea zonele afectate de incendiul de pădure. Salvatorii au acționat cu 4 autospeciale de intervenție cu apă și spumă, o autocisternă și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă.

Misiunile desfășurate se realizează sub directa coordonare a ofițerului de legătură francez și sunt destinate limitării propagării incendiului spre zonele locuite, precum și menținerii unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.