Incendii, accidente rutiere și salvare de animale

Joi, 17 August 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii  accidente rutiere si salvare de animale | imaginea 1 Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 160 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 115 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la şase accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Dragalina, Lehliu Gară, Dor Mărunt, Crivăţ, Vlad Ţepeş şi Drajna.

În urma producerii celor şase accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a 21 de persoane implicate în diverse evenimente rutiere.

Dintre acestea, doar 8 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a 33 incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în 28 de localităţi ale judeţului, nefiind înregistrate pagube materiale în urma acestor incendii.

În ceea ce priveşte salvarea de animale, pompierii militari din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina au fost solicitaţi în data de 12 august a.c., în jurul orei 12.00, pentru extragerea unei pisici căzute într-o fântână dezafectată aflată pe izlazul localităţii Tudor Vladimirescu, comuna Perişoru.

Pompierii militari s-au deplasat rapid la locul intervenţiei cu o autospecială cu modul de descarcerare, au folosit echipamentele şi accesoriile din dotare şi au extras pisica nevătămată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.