Incendii de vegetație și de locuință gestionate de pompierii hunedoreni

Joi, 24 August 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Incendii de vegetatie si de locuinta gestionate de pompierii hunedoreni | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, salvatorii hunedoreni au desfășurat 150 misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Astfel, echipajele SMURD au răspuns prompt în 101 cazuri, cele mai multe solicitări fiind gestionate de către Detașamentul Hunedoara – 22 intervenții, Detașamentul Deva – 17 intervenții și Detașamentul Petroșani – 19 intervenții.

În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 4 incendii de vegetație uscată. Două dintre aceste incendii s-au produs în localitățile Cârjiți și Orăștie. Din cauza focului în spații deschise, în aceste 2 situații au ars, în total, 1000 mp de vegetație uscată și arbuști.

Celelalte 2 intervenții s-au desfășurat în localitățile Râu de Mori și Valea Dâljii unde au ars peste 5500 kg de baloți de lucernă. De asemenea, echipaje de pompieri au acționat pentru lichidarea a 2 incendii de locuință, respectiv tablou electric, produse în localitățile Deva și Orăștie.

În municipiul Orăștie intervenția a avut loc la o locuință a cărei anexă, folosită ca bucătărie de vară, a ars generalizat pe o suprafață de 35 mp în urma unei explozii a unei butelii de aragaz manipulate necorespunzător, iar în Deva misiunea pompierilor a constat în stingerea flăcărilor izbucnite din cauza unui scurtcircuit la un tablou electric al unui restaurant.

Sâmbătă și duminică, echipe de pompieri de la Detașamentele din Deva și Hunedoara s-au deplasat în zonele de picnic aflate pe malurile râului Strei, în cadrul a 3 acțiuni de informare preventivă și de avertizare privind pericolul de înec.

Pe lângă aceste intervenții, pompierii au mai desfășurat 12 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, dar și 28 de misiuni în sprijinul comunității.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.