Incendiul din Delta Neajlovului, stins după 11 ore

Joi, 17 August 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiul din Delta Neajlovului  stins dupa 11 ore | imaginea 1 Incendiul din Delta Neajlovului a fost stins după aproximativ 11 ore. În tot acest timp, pompierii au depus eforturi pentru a proteja din calea flăcărilor pădurea, lanurile de porumb și de floarea soarelui. Și au reușit!

În locurile în care nu s-a putut realiza accesul cu autospecialele, aceștia au folosit atomizoare, vermorele și lopeți pentru a stinge flăcările. Au ars păpuriș, trestie și lăstăriș, pe o suprafață de circa 40 ha. Întreaga zonă afectată a fost monitorizată până dimineață, în jurul orei trei și jumătate.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat. Pompierii atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.