Intervenții la incendii și în urma ploilor torențiale

Vineri, 04 August 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Interventii la incendii si in urma ploilor torentiale | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, salvatorii hunedoreni au desfășurat 173 misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Astfel, echipajele SMURD au răspuns prompt în 133 de cazuri, cele mai multe solicitări fiind gestionate de către:- Detașamentul Hunedoara – 23 intervenții;- Detașamentul Deva – 21 intervenții; -Detașamentul Petroșani – 14 intervenții.

În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 6 incendii produse în locuințe (3 intervenții), spațiu comercial (1 intervenție), autoturism și vegetație uscată (câte o intervenție).

Duminică, 30 iulie a.c., în urma manifestării fenomenelor meteorologice, caracterizate prin ploi torențiale și intensificări ale vântului, 32 de pompieri din cadrul Detașamentul Deva au participat la 7 intervenții, pe parcursul după-amiezii și a serii, pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate în municipiul Deva.

Pompierii hunedoreni au acționat cu 10 autospeciale. Din cauza ploilor însemnate cantitativ au fost inundate 2 subsoluri de case, iar 6 curți au fost acoperite de apă. În urma intervențiilor pompierilor, apa a fost evacuată și situația a revenit la normal.

Circulația auto și pietonală, pe 4 străzi din oraș, a fost îngreunată din cauza apei care a refulat din canalizarea suprasolicitată. De asemenea, circulația a fost restricționată pe DN 7 (șoseaua de centură) pe o porțiune de 1,2 km, traficul fiind redirecționat pe străzile interioare ale orașului.

Pe lângă aceste intervenții, pompierii au mai desfășurat 13 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, au asigurat măsurile PSI care s-au impus în urma producerii a 5 accidente rutiere, dar și 9 misiuni și în sprijinul comunității.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.