Nu lăsați animalele singure în autovehicule închise!

Joi, 24 August 2023Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Nu lasati animalele singure in autovehicule inchise | imaginea 1 Nu lăsa niciodată copiii, bătrânii sau animalele singure în autovehicule închise!

Când temperatura unui copil ajunge la 40 de grade, organele interne încep să cedeze, iar la o temperatură de 41,6 grade poate surveni decesul. În perioadele caniculare este important să respectăm câteva reguli pentru a evita situațiile care ne pot pune viața în pericol.

Din nefericire, zilele trecute, pompierii clujeni au fost solicitați să asigure accesul într-un autoturism, în care se afla închis un cățel de talie mică, staționat în parcarea unui complex comercial din municipiul Cluj-Napoca.

Chiar dacă echipajele au ajuns imediat la locul solicitării și au scos cățelul încă respirând din autoturism, iar apoi a fost transportat de urgență la un cabinet veterinar, de către reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor, marți, 22 august a.c., cățelul a decedat.

Cu atât mai mult, pompierii vă reamintesc să vă protejați pe timpul temperaturilor ridicate și să acordați sprijin persoanelor și animalelor vulnerabile din preajma voastră!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.