Numeroase situații de urgență gestionate de pompierii călărășeni

Joi, 24 August 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Numeroase situatii de urgenta gestionate de pompierii calaraseni | imaginea 1 Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 101 misiuni.

Din numărul total de intervenții, 74 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I.

Au mai intervenit la cinci accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Olteniţa, Fundulea, Drajna. Curcani şi Fundulea, un accident cu o ambarcaţiune uşoară pe Braţul Borcea şi un accident feroviar în localitatea Tudor Vladimirescu, soldat cu decesul unei persoane.

În urma producerii acestor accidente, pompierii militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a 17 persoane implicate în diverse situaţii de urgenţă.

Dintre acestea, doar 7 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti. O persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 17 ani şi-a pierdut viaţa în localitatea Tudor Vladimirescu, după ce a fost lovită de tren.

Echipajele profesioniste de stingere din cadrul subunităţilor inspectoratului au fost solicitate să intervină cu autospecialele din dotare pentru lichidarea a şase incendii produse pe raza localităţilor: Vărăşti (locuinţă – focul se manifesta la nivelul acoperişului), Călăraşi (două pubele de gunoi), Călăraşi (o cameră dint-un apartament) Sohatu (casă nelocuită), Valea Presnei (anexă gospodărească şi un gard) şi Săruleşti (căpiţe de paie în apropierea unei locuinţe).

De asemenea, în această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a 15 incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în 13 localităţi ale judeţului, nefiind înregistrate pagube materiale în urma acestor incendii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.