Pagube evitate la un “fir” de iarbă

Joi, 24 August 2023Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Pagube evitate la un  fir  de iarba | imaginea 1 Pompierii tulceni au intervenit în ultimele zile la mai multe incendii de vegetație uscată, cele mai multe provocate de incendierea gunoaielor ori a resturilor vegetale din curți și grădini.

În urmă cu doar câteva zile, pompierii Detașamentului Tulcea au intervenit la un alt incediu ce punea în pericol o fermă de animale din localitatea Mineri.

Se pare că joaca unor copii cu focul a provocat incendiul ce amenința să se extindă rapid la un țarc pentru animale și la un grajd.

Spiritul de observație al proprietarei și acțiunea rapidă de a anunța pompierii a făcut ca pagubele să fie limitate doar la o suprafață mică.

Acesta a fost un caz fericit în care pericolul a fost înlăturat rapid însă nu mereu este așa. De aceea, pompierii vă recomandă să:

  • NU dați foc vegetației uscate! - se pedepsește cu amendă care nu este deloc una de neglijat!
  • NU lăsați copii nesupravegheați!
  • NU lăsați terenurile necurățate de iarba uscată! - Odată ce aceasta se aprinde, focul se propagă cu repeziciune și incendiul este greu de controlat, mai ales dacă vântul bate cu putere!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.