Peste 48 de ore în luptă cu flăcările!

Marți, 29 August 2023Bistrita-Nasaud
Sursa Foto: Facebook ISU Bistrita-Nasaud

Peste 48 de ore in lupta cu flacarile | imaginea 1 Peste 48 de ore, cei cinci pompieri din cadrul ISU Bistrița-Năsăud cuprinși în contingetul de 40 militari români, pre-poziționați în Franța, au intervenit alături de omologii francezi pentru limitarea propagării unui incendiu de pădure care se manifesta în proximitatea localității Chanousse, pe o suprafață de 140 ha.

Solicitarea a venit din partea ofițerului de legătură francez, pentru protejarea comunităților aflate în pericol, situate la aproximativ 200 km distanță față de baza de operații.

Sub supravegherea și coordonarea domnului Commandant Jérôme Jallet, șeful sectorului de ardere controlată, specializat în tehnica “feux tactiques”, românii au participat la misiunea de ardere controlată, pentru limitarea propagării incendiului spre zona locuită.

Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost alocate 6 avioane de stingere tip CANADAIR, 1 avion de stingere tip DASH și elicoptere cu sisteme bambi bucket pentru efectuarea recunoașterilor aeriene și acoperirea optimă a suprafețelor afectat. Conform prognozelor, riscul apariției incendiilor de pădure în zonă este în continuare unul ridicat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.