Pompierii vrânceni în Grecia, în luptă cu incendiile

Marți, 01 August 2023Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Pompierii vranceni in Grecia  in lupta cu incendiile | imaginea 1 România acordă, pentru al treilea an consecutiv, sprijin autorităților din Grecia pentru stingerea incendiilor devastatoare, care afectează în această perioadă teritoriile elene.

Printre pompierii români care se luptă cu flăcările nimicitoare se află și 𝒅𝒐𝒊𝒔𝒑𝒓𝒆𝒛𝒆𝒄𝒆 𝒑𝒐𝒎𝒑𝒊𝒆𝒓𝒊 𝒎𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂𝒓𝒊 𝒗𝒓𝒂̂𝒏𝒄𝒆𝒏𝒊. 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧𝐭, 𝐩𝐥𝐞𝐜𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟏𝟒 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞 𝐚.𝐜., 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐝𝐨𝐢 𝐨𝐟𝐢𝐭̦𝐞𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐩𝐚𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐮𝐛𝐨𝐟𝐢𝐭̦𝐞𝐫𝐢, 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯: 𝐥𝐨𝐜𝐨𝐭𝐞𝐧𝐞𝐧𝐭 𝐜𝐨𝐥𝐨𝐧𝐞𝐥 𝐑𝐚̆𝐝𝐮𝐭̦𝐚̆ 𝐂𝐨𝐬𝐭𝐞𝐥, 𝐥𝐨𝐜𝐨𝐭𝐞𝐧𝐞𝐧𝐭 𝐆𝐫𝐨𝐳𝐚𝐯 𝐈𝐨𝐧𝐮𝐭̦, 𝐩𝐥𝐮𝐭𝐨𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐚𝐝𝐣𝐮𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐁𝐨𝐬𝐭𝐚𝐧 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐈𝐨𝐧𝐮𝐭̦, 𝐩𝐥𝐮𝐭𝐨𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐏𝐮𝐩𝐚̆𝐳𝐚̆ 𝐆𝐚𝐛𝐫𝐢𝐞𝐥, 𝐩𝐥𝐮𝐭𝐨𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐈𝐜𝐡𝐢𝐦 𝐁𝐨𝐠𝐝𝐚𝐧 𝐬̦𝐢 𝐬𝐞𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭 𝐦𝐚𝐣𝐨𝐫 𝐂𝐬𝐮𝐝𝐨𝐫 𝐍𝐢𝐜𝐮 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧.

Aceștia fac parte din modulul specializat de intervenție în stingerea incendiilor de pădure al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență dislocat să intervină în perioada 15 iulie – 1 august a.c., 𝒊̂𝒏 𝒓𝒆𝒈𝒊𝒖𝒏𝒆𝒂 𝑨𝒕𝒕𝒊𝒄𝒂, 𝒛𝒐𝒏𝒂 𝑨𝒕𝒆𝒏𝒆𝒊, iar până în prezent au executat 6 misiuni specifice.

Aici, au intervenit pentru protecția zonelor locuite, lichidarea unui incendiu izbucnit la o fabrică de producție stâlpi de electricitate și la localizarea și lichidarea unui incendiu într-o zonă forestieră. Totodată, aceștia au asigurat permanent zonele în care au fost poziționați pentru preîntâmpinarea reaprinderii focarelor.

Având în vedere solicitarea autorităților elene de suplimentare a forțelor de intervenție, 𝐢̂𝐧 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟐𝟏 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞 𝐚.𝐜., 𝐚𝐥𝐭̦𝐢 𝐬̦𝐚𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢 𝐯𝐫𝐚̂𝐧𝐜𝐞𝐧𝐢 𝐬-𝐚𝐮 𝐚𝐥𝐚̆𝐭𝐮𝐫𝐚𝐭 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢 𝐭𝐫𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐆𝐫𝐞𝐜𝐢𝐚, să ajute la stingerea incendiilor.

𝐋𝐨𝐜𝐨𝐭𝐞𝐧𝐞𝐧𝐭 𝐜𝐨𝐥𝐨𝐧𝐞𝐥 𝐆𝐚𝐯𝐫𝐢𝐥𝐚̆ 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧, 𝐩𝐥𝐮𝐭𝐨𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐚𝐝𝐣𝐮𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐬̦𝐞𝐟 𝐏𝐚𝐬𝐜𝐚𝐥 𝐂𝐨𝐬𝐭𝐞𝐥, 𝐩𝐥𝐮𝐭𝐨𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐚𝐝𝐣𝐮𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐋𝐮𝐩𝐮𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚̆ 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧, 𝐩𝐥𝐮𝐭𝐨𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐚𝐝𝐣𝐮𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐂𝐡𝐞𝐭𝐫𝐞𝐚 𝐋𝐢𝐯𝐢𝐮, 𝐩𝐥𝐮𝐭𝐨𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐦𝐚𝐣𝐨𝐫 𝐂𝐢𝐨𝐛𝐨𝐭𝐚𝐫𝐮 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐬𝐞𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭 𝐦𝐚𝐣𝐨𝐫 𝐌𝐢𝐭𝐢𝐭𝐞𝐥𝐮 𝐈𝐫𝐢𝐧𝐞𝐥 fac parte din modulul național de stingere care 𝒂𝒄𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒆𝒂𝒛𝒂̆ 𝒊̂𝒏 𝒊𝒏𝒔𝒖𝒍𝒂 𝑹𝒉𝒐𝒅𝒐𝒔, teritoriu puternic afectat de arderile necontrolate.

Românii au desfășurat până în prezent 8 misiuni de stingere și limitare a propagării incendiilor spre zonele locuite și 2 misiuni de protecție între frontul incendiului și zona neafectată. Aceștia au acționat în jurul localităților Kiotari, Malonas și Platania. Joi dimineață, 27 iulie, pompierii militari au efectuat noi misiuni de recunoaștere.

Misiunile desfășurate de români se realizează sub directa coordonare a ofițerului de legătură, autoritățile elene fiind responsabile de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.

La această oră în insula Rhodos sunt mobilizați 92 de pompieri români. Salvatorii acționează zi și noapte, depunând eforturi supraomenești în lupta cu focul. Operațiunile de stingere se execută în condiții extreme de temperaturi ridicate, vânt puternic și fum dens, având o durată de acțiune continuă chiar și de 13 ore pe misiune.

Pentru camarazii români, misiunea din Grecia este o nouă lecție care se adaugă experienței acumulate până în prezent, dat fiind că sunt nevoiți să acționeze pe un teritoriu în care incendiile de vegetație și fond forestier se manifestă diferit față de tot ce au întâlnit la noi în țară.

În fața acestei provocări, însuflețiți de curaj și devotament, ei fac dovada profesionalismului și a solidarității umane. 𝐍𝐞 𝐦𝐚̂𝐧𝐝𝐫𝐢𝐦 𝐜𝐮 𝐞𝐢, 𝐥𝐞 𝐝𝐨𝐫𝐢𝐦 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬 𝐬̦𝐢 𝐢̂𝐢 𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐩𝐭𝐚̆𝐦 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐨𝐬̦𝐢 𝐚𝐜𝐚𝐬𝐚̆!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.