Prima misiune a pompierilor români în Corsica

Joi, 24 August 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Prima misiune a pompierilor romani in Corsica | imaginea 1 Luni, 21 august a.c., în jurul prânzului, modulul național specializat pentru stingerea incendiilor de pădure a fost alertat, prin intermediul ofițerului de legătură francez, pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în proximitatea localității Corte.

Conform prognozei pentru ziua de 21 august, riscul apariției incendiilor de pădure a fost unul ridicat. Misiunile desfășurate de salvatorii români se realizează sub directa coordonare a ofițerului de legătură francez și vor consta în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată.

O altă misiune în dinamică a fost și cea a celor 40 de pompieri militari români, pre-poziționați în Franța, care sub coordonarea ofițerului de legătură francez au intervenit pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în localitatea Chanousse (44.3582N, 5.63159E), la aproximativ 200 km distanță față de baza de operații.

Românii au intervenit alături de omologii francezi pentru localizarea și limitarea flăcărilor care amenință comunitățile, cu 4 autospeciale de stingere și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă.

Misiunile desfășurate se realizează sub directa coordonare a ofițerului de legătură francez și vor consta în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum și menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată.

Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, în intervenție sunt alocate și aeronave de stingere, pentru efectuarea recunoașterilor din aer și acoperirea optimă a suprafețelor afectate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.