Respect, Plt. adj. Olteanu Adrian, Plt. adj. Ionescu Angelo și Sg. maj. Gruia Carlos!

Marți, 29 August 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Respect  Plt  adj  Olteanu Adrian  Plt  adj  Ionescu Angelo si Sg  maj  Gruia Carlos | imaginea 1 “Să mergem! Avem un caz la câteva minute de subunitate. Se pare că o femeie a născut acasă și nu este asistată. Este foarte important să ajungem cât mai repede!” le-a spus Adrian, comandantul echipajului SMURD Mihăilești, colegilor săi.

Pe drum, s-au gândit la toate scenariile pe care le puteau găsi odată ajunși la caz. Emoțiile erau mari și cumva firești. Deși au foarte multe intervenții la activ, situațiile sunt diferite, iar atunci când este vorba despre un nou-născut lucrurile sunt și complexe.

La intrare, îi aștepta soțul femeii. “Ce bine că ați venit! Mi se pare că fetița nu respiră!” le-a spus acesta. Odată intrați în casă, paramedicii au gasit mama și copilul nou-născut în pat. Femeia era emoționată și îngrijorată. “Ajutați-mă! Spuneți-mi că fetița mea este bine! Am născut acum câteva minute…”

Micuța era încă legată prin cordonul ombilical de mama sa. Imediat, comandantul de echipaj a luat legătura cu asistentul coordonator al Serviciului Județean de Ambulanță. El mai participase la două nașteri de-a lungul carierei și știa ce are de făcut, dar voia să se asigure că totul va fi bine.

“Imediat tăiem cordonul ombilical. Stați liniștită, suntem aici cu dumneavoastră!” i-a spus acesta tinerei mămici. Fetița era bine, respira și a rămas la sânul mamei. Aceasta a răsuflat ușurată și le-a povestit paramedicilor că se aștepta să aducă pe lume cel de-al șaptelea copil al familiei abia peste două săptămâni.

Atât mama, cât și copilul au fost preluați de ambulanța SAJ și transportați la spital. “Vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut! Dumnezeu să vă binecuvânteze!” sunt cuvintele familiei care, miercuri, 23 august a.c., a trecut prin cele mai mare emoții.

Paramedicii s-au întors la subunitate, luând cu ei o amintire de neuitat. Chipul inocent al micuței care s-a născut acasă, bucuria mamei și liniștea tatălui sunt lucrurile cele mai de preț care au rămas în urma acestei intervenții. Felicitări, Plt. adj. Olteanu Adrian, Plt. adj. Ionescu Angelo și Sg. maj. Gruia Carlos din cadrul Stației Mihăilești!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.