Respect, Plutonier Budreală Marian Alexandru!

Vineri, 04 August 2023Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Respect  Plutonier Budreala Marian Alexandru | imaginea 1 Marian este unul dintre componenții modulului național care se află în insula grecească Rodos! În cursul dimineții de luni, 31 iulie a.c., a auzit un zgomot neobișnuit de puternic și a intrat imediat în alertă!

„Am ieșit în stradă unde am văzut o mașină care se izbise puternic de un parapet din beton. Am fugit rapid către locul accidentului… un bărbat se afla în interiorul vehiculului, era rănit în urma impactului, însă conștient.

Am făcut ce știu mai bine și tot ce am învățat în cei cinci ani de când sunt pompier. Am deconectat rapid bornele bateriei, pentru eliminarea riscului de incediu. Am menținut permanent contactul cu victima și i-am acordat măsurile de prim ajutor, până la sosirea ambulanței”, a mărturisit Marian.

Prin gestul său, salvatorul sibian a dovedit că în această meserie nu contează naționalitatea, nu contează țara în care te afli și că important este să ajuți atunci când cineva are nevoie de ajutor. Salvarea de vieți are aceeași definiție, indiferent de limba pe care o vorbești sau de locul în care te afli, toți suntem oameni!

Plt. Budreală Marian Alexandru a devenit pompier în 2018 și este încadrat la ISU Sibiu. De 10 zile se află în Grecia, unde alături de ceilalți pompieri români execută misiuni în sprijinul autorităților și a comunităților elene, grav afectate de incendiile care s-au înregistrat în această zonă.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.