Respect, Plutonier adjutant Stan Marius!

Luni, 14 August 2023Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Respect  Plutonier adjutant Stan Marius | imaginea 1 El este Marius, iar povestea lui sperăm să ajungă la cât mai mulți dintre voi.

Ziua de marți, 8 august a.c., se anunța una obișnuită pentru pompierul ialomițean, care se afla alături de soția sa într-un supermarket din București. Țipetele unei femei l-au alertat. “Ajutor! Nu mai respiră! Să mă ajute cineva!”

Strigătele au fost ca o alarmă pentru salvator, care a lăsat totul din mână și s-a îndreptat către cercul uman format în magazin. Și-a făcut loc printre persoane și a ajuns lângă femeia care ținea în brațe un băiețel în vârstă de aproximativ un an.

”- Doamnă, ce s-a întâmplat? Sunt pompier. Am venit să vă ajut. - Dumnezeu v-a trimis! S-a înecat cu lapte și s-a învinețit. - A sunat cineva la 112? - Da, am sunat, sunt chiar acum la telefon cu ei”, a spus unul dintre cei care asistau la această scenă tragică.

Stăpân pe situație, Marius l-a luat în brațe, i-a lipit burtica de palma lui și a început manevrele salvatoare de viață. L-a lovit ferm cu podul palmei pe spate până când liniștea care se așternuse a fost întreruptă de plânsetul micuțului.

”- E în viață! Respiră!” a strigat bunica cu lacrimi în ochi. - Haideți să-l scoatem puțin afară, colegii mei sunt pe drum”, a spus Marius. Magazinul răsuna în aplauzele celor prezenți, toți îl felicitau și îi mulțumeau pentru gestul său.

Între timp, echipajul SMURD a ajuns la locul solicitării. Micuțul a fost evaluat și apoi transportat la spital pentru investigații suplimentare. Astăzi este despre el! Este despre Plutonier adjutant Stan Marius, salvator al Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu o experiență de peste 17 ani.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.