Respect, voluntar Bianca Georgescu!

Luni, 14 August 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Respect  voluntar Bianca Georgescu | imaginea 1 O tânără voluntară înscrisă în programul “Salvator din Pasiune” a salvat viaţa unui om căzut pe stradă, victima unei agresiuni. Ea este Bianca Georgescu, 18 de ani, voluntar SMURD.

În seara zilei de 9 august a.c., în jurul orei 23.00, o tânără voluntară SMURD se afla în trecere prin faţa unei patiserii din zona Orizont, unde tocmai avusese loc o agresiune între două persoane. Un bărbat şi-a pierdut cunoştinţa în urma agresiunii, fiind întins pe asfalt, iar tânara voluntară nu a ezitat nicio secundă să intervină în sprijinul omului căzut.

Prima dată, înainte de a avea o intervenţie efectivă, a recurs la cel mai important gest într-un astfel de caz, a cerut sprijin, apelând numărul de urgenţă 112 şi astfel, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi a sosit destul de repede la fața locului pentru a acorda îngrijiri şi a transporta la spital victima agresiunii.

Până la sosirea paramedicilor SMURD la locul evenimentului, tânăra volunatară a făcut tot ceea ce a depins de ea şi a intervenit prompt, conform celor învăţate la cursuri, pentru a susţine suportul vital de bază până la sosirea ajutorului pompierilor militari.

Bărbatul a fost îngrijit şi în scurt timp şi-a revenit în simţiri, aportul şi gestul voluntarei fiind esenţiale în salvarea vieţii omului rămas inconştient pe stradă. Bianca a început cu aproximativ trei ani în urmă activitatea de voluntariat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” al județului Călărași.

Felicitări, Bianca! Un om a avut o şansă în plus să trăiască, să primească ajutor în timp util pentru că ea a ştiut ce trebuie să facă într-un moment critic! Bravo!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.