România sprijină Grecia, țară grav afectată de incendii

Joi, 24 August 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Romania sprijina Grecia  tara grav afectata de incendii | imaginea 1 Astfel, în cursul zilei de luni, 21 august a.c., 56 de pompieri, cu 10 autospeciale de stingere (8 de 3.000l, 2 de 10.000l), 1 autospecială de primă intervenție și comandă și 1 autocar, au început deplasarea, pe cale terestră, de la sediul USISU-Ciolpani, cu destinația Alexandroupolis - Feres. Durata misiunii este pe o perioadă de 4-10 zile.

Din acest modul specializat al României pentru stingerea incendiilor de pădure fac parte și cinci pompieri argeșeni cu autospeciala de stingere ale incendiilor în zonele greu accesibile.

Va fi o muncă grea pe parcursul misiunilor de localizare și stingere ale incendiilor care pun în pericol viața comunităților și bunurile acestora, dar colegii le urează mult succes și îi așteaptă cu bine înapoi acasă.

Intenția de sprijin din partea României a fost transmisă, în data de 20 august a.c., către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.