Salvatorii zilei - Respect, Grațian și Rocky!

Marți, 01 August 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Salvatorii zilei   Respect  Gratian si Rocky | imaginea 1 Astăzi vă prezentăm doi salvatori care merită toată aprecierea noastră.

Este vorba despre Grațian și Rocky, câinele său. Ei au reușit să găsească la începutul acestei săptămâni, un bărbat în vârstă de 67 de ani, din localitatea Costești, rătăcit prin pădurea din împrejurimi, de mai bine de 20 de ore. După ce apropiații bărbatului au anunțat dispariția acestuia, în toiul nopții, poliția a solicitat ajutorul pompierilor și al jandarmilor pentru misiunea de căutare.

Chiar dacă Grațian era în timpul liber, s-a oferit imediat să participe la această acțiune, alături de câinele său, antrenat special pentru astfel de misiuni și împreună cu alți trei colegi din cadrul ISU Hunedoara.

După ore de căutări, la temperaturi greu de suportat, când toată lumea a avut nevoie de un răgaz, Grațian a hotărât ca el și Rocky să continue. Ceea ce au și făcut! Și pentru că năsucul iscusit al lui Rocky nu dă niciodată greș, după alte câteva ore de alergat și adulmecat pe dealuri și prin pădure, bărbătul a fost depistat într-un desiș.

Epuizat și deshidratat, acesta nu a mai avut nici măcar puterea de a le mulțumi salvatorilor săi. Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Felicitări, Grațian! Felicitări, Rocky!

Vă suntem recunoscători pentru determinarea dovedită în această situație critică, pentru perseverență și pentru efortul pe care l-ați depus necondiționat, reușind astfel să scrieți un final de poveste fericit!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.