Un scurtcircuit la mașina de spălat a provocat un incendiu în apartament

Marți, 01 August 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Un scurtcircuit la masina de spalat a provocat un incendiu in apartament | imaginea 1 Un scurtcircuit, produs la mașina de spălat, a provocat un incendiu într-un apartament, pe str. Argedava din municipiul Giurgiu.

Din fericire, proprietara a observat la timp incendiul și a cerut ajutorul pompierilor. Evenimentul s-a produs vineri, 28 iulie a.c., în jurul prânzului.

Când au ajuns pompierii, ardeau motorul mașinii de spălat și cablul de alimentare. Incendiul a fost stins în scurt timp, iar apartamentul, situat la etajul IV, a fost aerisit.

Nu a fost necesară evacuarea persoanelor care locuiesc pe scara respectivă.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime, două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, o ambulanță SAJ și Poliția.

ATENȚIE!

  • supravegheați aparatele electrice atunci când sunt în funcțiune (mașină de spălat, cuptor electric etc.);
  • nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune atunci când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;
  • nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.