Apele au inundat două orașe hunedorene

Sâmbătă, 30 Septembrie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Apele au inundat doua orase hunedorene | imaginea 1 Pe fondul 𝐂𝐨𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐮 de averse torențiale, care a vizat zona de munte a județului Hunedoara, s-au înregistrat inundații în localitățile Petroșani și Petrila.

Astfel, pentru înlăturarea efectelor negative produse în urma precipitațiilor abundente, peste 40 de pompieri militari au acționat cu 8 autospeciale și 6 motopompe, fiind sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Petrila.

Pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, la nivelul Detașamentului Petroșani a fost ridicată capacitatea operațională, fiind totodată mobilizate în sprijin, forțe și mijloace de la Detașamentele din Hunedoara și Deva.

Cea mai gravă situație s-a înregistrat în municipiul Petroșani, în zona Colonie, unde mai multe străzi, dar și 5 gospodării și un subsol al unui bloc au fost inundate. La Petrila, apele au inundat străzile Parângului, Burdești, Jieț, Progresului, Birăoni și zona Lonea fiind afectate curțile, garajele sau beciurile din 9 gospodării și un subsol al unui bloc.

În urma avertizărilor 𝕟𝕠𝕨𝕔𝕒𝕤𝕥𝕚𝕟𝕘 - fenomene meteo imediate, au fost emise 5 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT. Misiunile echipajelor de pompieri s-au încheiat la orele 03.00, luni noapte, 25 septembrie a.c.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.