Au reușit să salveze locuința și mai multe anexe gospodărești

Marți, 26 Septembrie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Au reusit sa salveze locuinta si mai multe anexe gospodaresti | imaginea 1 Sâmbătă de dimineață, 23 septembrie a.c., în jurul orei 07.40, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Sericu (comuna Blejești), care amenința să se extindă la o casă de locuit din imediata apropiere.

Ajunși la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere, o autocisternă și o ambulanță SMURD, salvatorii au constatat că focul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la două anexe gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 80 de mp, aflate în vecinătatea mai multor construcții.

Echipajele de intervenție au reușit să localizeze rapid incendiul, în limitele găsite, evitând astfel producerea altor pagube materiale sau a locuinței.

Flăcările au fost stinse în totalitate după aproape două ore, misiunea fiind îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în cele două magazii, care erau realizate din lemn și paiantă, învelite cu plăci de azbociment, precum și de riscul producerii unor explozii la buteliile găsite în interior.

Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la suma de 25000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 150000 de lei. Din primele cercetări efectuate, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unei scurtcircuit electric.

❗RECOMANDĂRI❗Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii vă recomandă:

  • efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
  • la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
  • nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

❗Foarte important❗Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.