Incendii, accidente rutiere și alte misiuni

Joi, 21 Septembrie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii  accidente rutiere si alte misiuni | imaginea 1 Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 86 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 69 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingerea incendiilor și pentru intervenţia la cinci accidente rutiere produse în localităţile: Olteniţa, Ulmeni, Cuza Vodă (Canton), Roseţi şi Fundulea (pe A 2, km 30).

În urma producerii celor cinci accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a 15 persoane.

Dintre acestea, doar şase dintre persoanele implicate în evenimente rutiere au avut nevoie de îngrijiri şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

Echipajele profesioniste din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au fost solicitate să intervină cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru lichidarea unui incendiu produs pe A 2 la km. 55, pe raza localităţii Lehliu, la un autoturism care se afla pe banda de urgenţă a autostrăzii.

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a 11 incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în mai multe localităţi ale judeţului: Dragalina, Ulmu, Olteniţa, Mânăstirea, Mitreni, Budeşti, Chirnogi, Ulmeni, Fundeni, Luica şi Lehliu Gară. În urma acestor incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere nu au fost înregistrate pagube materiale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.