Incendiu de rulotă și alte intervenții

Sâmbătă, 30 Septembrie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Incendiu de rulota si alte interventii | imaginea 1 Pompierii botoșăneni au fost la datorie în ultimele 24 de ore pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local. Aceștia au avut 31 de misiuni.

Pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu, acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 25 de persoane cu probleme medicale, salvarea unei persoane cazute într-un beci unde exista miros puternic de fermentație.

Au mai intervenit și în alte 4 situații de urgență (asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD, asigurare masuri de prevenire a unor situații de urgență în cazul a două accidente rutiere).

Luni seară, 25 septembrie a.c., în jurul orei 20:00, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au fost solicitați să intervină pe strada Ion Creangă din municipiu pentru a stinge un incendiu la o rulotă.

Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că flăcările au cuprins întreg ansamblul, existând riscul că acestea să se extindă la arborii din imediata vecinătate. Incendiul a fost stins în limitele găsite, nefiind înregistrate victime. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind o lumânare lăsată nesupravegheată.

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii botoșăneni vă recomandă:

 • asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;
 • nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea;
 • amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;
 • nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele;
 • stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;
 • nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Câteva minute mai târziu, pompierii au intervenit în municipiul Botoșani pentru a salva o persoană inconștientă căzută în beci, unde exista miros puternic de fermentație. Salvatorii au intervenit în cel mai scurt timp posibil, iar bărbatul a fost scos din interior, fiind predat echipajului de ambulanță pentru a fi transporat la spital.

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon acumulat în spații închise pe timpul fermentării mustului, ISU Botoșani vă recomandă:

 • nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;
 • nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;
 • anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;
 • verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;
 • sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
 • nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă, fără echipament de protecţie, pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;
 • sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați 2424 de ore pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.