Intervenţie pirotehnică într-o gospodărie din Călărași

Marți, 12 Septembrie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Interventie pirotehnica intr o gospodarie din Calarasi | imaginea 1 Un cetățean din localitatea Perişoru a descoperit un proiectil exploziv de calibrul 152 mm (muniţie rămasă neexplodată) în timp ce efectua lucrări agricole în propria curte. Un echipaj de specialişti pirotehnicieni din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul în timp util.

În data de 06 septembrie a.c., în jurul orei 12.00, un echipaj de specialişti pirotehnicieni din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Perişoru, pe strada Macului, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibrul 152 de milimetri.

Respectivul element de muniţie a fost descoperit de către cetățean în timp ce se efectua lucrări agricole în propria gospodărie. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia descoperită, bărbatul a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnicieni din cadrul I.S.U. ”Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit prompt cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri:

  • să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite;
  • să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite;
  • să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.