Mereu la datorie!

Marți, 19 Septembrie 2023Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Mereu la datorie | imaginea 1 În cursul zilei de miercuri, 13 septembrie a.c., un incendiu puternic a cuprins acoperișul unui depozit din municipiul Miercurea Ciuc, pe o suprafață de aproximativ 5000 mp.

Pentru stingerea acestuia a fost nevoie de peste 75 de pompieri militari și civili, din cadrul subunităților de intervenție din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Ciceu, Siculeni, Sâncrăieni, Sântimbru și Păuleni-Ciuc, 9 autospeciale de stingere, două autoscări și o ambulanță SMURD.

Din cauza degajărilor mari de fum, pentru asigurarea protecției cetățenilor, a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT, cu recomandări pentru evitarea zonei și a expunerii la fum. După mai bine de 5 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, fără a fi înregistrate victime.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de nerespectarea normelor de prevenire a incendiilor în urma unor lucrări de tăiere, lipire. Se adresează felicitări tuturor pompierilor angrenați în această misiune dificilă de stingere!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.