Misiuni pirotehnice - Grenadă găsită în curtea casei

Marți, 26 Septembrie 2023Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Misiuni pirotehnice   Grenada gasita in curtea casei | imaginea 1 În după-amiaza zilei de miercuri, 20 septembrie a.c., echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin a fost solicitat să intervină, în orașul Oravița, pentru cercetarea, identificarea, ridicarea și transportul în vederea depozitării și distrugerii ulterioare a unei grenade defensive de mână.

Aceasta a fost găsită de către un cetățean care efectua lucrări de amenajare în curtea casei.

De asemenea, în cursul dimineții de joi, 21 septembrie a.c., 2, echipajul pirotehnic a fost solicitat pentru o nouă misiune de asanare a muniției rămase neexplodată.

De data aceasta, a fost vorba despre o bombă aruncător calibru 120 mm, descoperită pe timpul efectuării lucrărilor de infrastructură în municipiul Reșița, zona Mociur.

Informare preventivă

Muniția rămasă neexplodată poate fi încă activă și foarte periculoasă, iar manevrată necorespunzător poate provoca adevărate tragedii.

Pe această cale, se reamintește cetățenilor care găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe sau altele asemănătoare să apeleze numărul unic de urgență 112, pentru ca echipajele specializate să intervină în vederea ridicării și neutralizării acestor elemente.

Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mișcate, tăiate, introduse în foc sau folosite pentru improvizarea diferitelor unelte sau ornamente.

O atenție deosebită trebuie acordată și educării preventive a copiilor, în vederea conștientizării pericolului la care se pot expune atunci când nu respectă aceste reguli.

În continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.