Pagube produse de incendiu la o gospodărie vrânceană

Duminică, 03 Septembrie 2023Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Pagube produse de incendiu la o gospodarie vranceana | imaginea 1 Duminică, 27 august a.c., în jurul orei 18:30, un apel primit la numărul unic de urgență 112, anunța despre izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din satul Mirceștii Vechi, comuna Vânători.

La fața locului s-au deplasat în cel mai scurt timp 3 echipaje din cadrul Detașamentul de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul locuinței, cuprinzând o suprafață de aproximativ 120 mp.

Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și limitarea efectelor incendiului. După circa 2 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. În timpul intervenției, echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat unui bărbat în vârstă de 81 de ani, care a suferit atac de panică. Ulterior, bărbatul a refuzat transportul la spital.

În urma evenimentului au ars 120 mp din acoperișul locuinței, precum și bunuri de uz casnic și gospodăresc din 6 camere de locuit. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric.


𝑷𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒑𝒓𝒆𝒊̂𝒏𝒕𝒂̂𝒎𝒑𝒊𝒏𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒅𝒖𝒄𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒖𝒏𝒐𝒓 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒊 𝒈𝒆𝒏𝒆𝒓𝒂𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒆𝒙𝒑𝒍𝒐𝒂𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒔̦𝒊 𝒇𝒐𝒍𝒐𝒔𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒊𝒎𝒑𝒓𝒐𝒗𝒊𝒛𝒂𝒕̦𝒊𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒊̂𝒏 𝒍𝒐𝒄𝒖𝒊𝒏𝒕̦𝒆𝒍𝒆 𝒔̧𝒊 𝒈𝒐𝒔𝒑𝒐𝒅𝒂̆𝒓𝒊𝒊𝒍𝒆 𝒄𝒆𝒕𝒂̆𝒕̧𝒆𝒏𝒆𝒔̧𝒕𝒊, 𝑰𝒏𝒔𝒑𝒆𝒄𝒕𝒐𝒓𝒂𝒕𝒖𝒍 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑺𝒊𝒕𝒖𝒂𝒕̧𝒊𝒊 𝒅𝒆 𝑼𝒓𝒈𝒆𝒏𝒕̧𝒂̆ “𝑨𝒏𝒈𝒉𝒆𝒍 𝑺𝒂𝒍𝒊𝒈𝒏𝒚” 𝒂𝒍 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑽𝒓𝒂𝒏𝒄𝒆𝒂 𝒓𝒆𝒄𝒐𝒎𝒂𝒏𝒅𝒂̆ 𝒓𝒆𝒔𝒑𝒆𝒄𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒖𝒓𝒎𝒂̆𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒎𝒂̆𝒔𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒓𝒆:

  • Nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză), în acelaşi timp;
  • Nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu;
  • Nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător;
  • Pentru remedierea defecţiunilor constatate la aparatele şi instalaţiile electrice defecte, apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate;
  • Verificați instalația electrică și renunțați la aparatele defecte și la improvizații;
  • Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.