Peste 50 de misiuni ale pompierilor sălăjeni în ultimele 72 de ore

Duminică, 03 Septembrie 2023Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Peste 50 de misiuni ale pompierilor salajeni in ultimele 72 de ore | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj, au gestionat la sfârșit de săptămână 58 de misiuni, după cum urmează:

peste 40 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 2 misiuni pentru lichidarea și stingerea unor incendii manifestate la vegetație uscată pe raza localităților Creaca și Șimleu Silvaniei (Pustă Vale).

Sâmbătă, 26 august a.c., în jurul prânzului, pompierii Secției Jibou au intervenit la un incendiu de vegetație uscată care se extinsese și la un autoturism în localitatea Creaca. Flăcările dezlănțuite puneau de asemenea în pericol și anexe gospodărești aflate în apropiere, pompierii au reușit să împiedice propagarea focului la imobile. Au ars 0,2 ha de vegetație și un autoturism.

În cursul serii de duminică, 27 august a.c., pompierii Secției Șimleu Silvaniei au intervenit la un incendiu de vegetație uscată pe un teren din Pustă Vale care punea în pericol mai multe case aflate în apropiere. Incendiul a fost lichidat și nu s-a extins la imobile, nu au fost înregistrate persoane rănite;

misiuni pentru asigurarea măsurilor P.S.I, controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și acțiuni de informare preventivă în teren; alte tipuri de misiuni. Pe această cale, pompierii atrag atenția cetățenilor să renunțe la igienizarea terenurilor prin ardere.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.