Pompier în timpul liber - Respect, Locotenent-colonel Clipea Dorin!

Marți, 12 Septembrie 2023Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Pompier in timpul liber   Respect  Locotenent colonel Clipea Dorin | imaginea 1 Joi dimineața, 7 septembrie a.c., în jurul orei 06:21, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați în cazul unui accident rutier în localitatea Doicești, DN 71.

Pentru gestionarea situației de urgență, a intervenit Detașamentul de Pompieri Pucioasa cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, echipată cu modul de descarcerare, și 1 ambulanță SMURD, iar SAJ DB cu 1 echipaj.

De data aceasta, însă, totul avea să ia o întorsătură neașteptată. În timp ce se afla la volanul mașinii personale în drum spre serviciu, Locotenent-colonel Clipea Dorin, șef Centru Operațional Județean Dâmbovița, a observat un accident rutier.

Acesta a oprit rapid mașina într-un loc sigur, s-a îndreptat către autoturismul aflat în afara părții carosabile, a oprit motorul acestuia și a scos cheia din contact. Știa că într-o situație de urgență, fiecare secundă contează.

La fața locului, a văzut o femeie care era evident șocată și speriată. Acesta a încercat să păstreze un ton calm și să ofere asistență. A început să-i vorbească femeii, liniștind-o și explicându-i că echipajele medicale sunt pe drum.

Cu experiența sa și cunoștințele de prim ajutor, locotenent-colonel Clipea Dorin a acționat în cazul soțului rănit, care se afla pe scaunul din dreapta și acuza leziuni la coloana vertebrală. A imobilizat cu grijă victima pentru a evita orice deteriorare a coloanei vertebrale până la sosirea echipajelor de intervenție.

În scurt timp, colegii săi de la Detașamentul de Pompieri Pucioasa au ajuns la locul evenimentului, au extras victima în siguranță cu echipamentele din dotare și au predat-o unui echipaj SAJ DB.

Salvatorul dâmbovițean a acționat nu doar ca pompier, ci și ca un cetățean responsabil și empatic. Prin intervenția sa promptă și îngrijirea acordată victimei accidentului, a demonstrat un exemplu demn de urmat pentru toți.

Astfel de gesturi de curaj și implicare personală sunt cruciale în situațiile de urgență și amintesc de importanța pregătirii profesionale și a umanității în serviciul public. Se adresează felicitări Locotenent-colonelului Dorin Clipea, pentru contribuția dumnealui la siguranța și bunăstarea comunității!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.