Respect, Plutonier adjutant Zainea Daniel și Plutonier adjutant Ghiță Ionuț!

Duminică, 10 Septembrie 2023Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Respect  Plutonier adjutant Zainea Daniel si Plutonier adjutant Ghita Ionut | imaginea 1 Curaj, devotament, disciplină, echilibru și dorința de a face bine sunt câteva calități pe care un salvator le deține, dar mulți dintre ei sunt și modești.

Pe adresa ISU Ialomița a sosit o scrisoare de mulțumire adresată domnului plutonier adjutant Zainea Daniel și domnului plutonier adjutant Ghiță Ionuț, cadre militare la Detașamentul de Pompieri Slobozia. Pentru o imagine completă vom reda în rândurile următoare ceea ce a transmis cetățeanul pe care l-au ajutat cei doi colegi.

„În data de 24 august 2023, mă aflam pe Autostrada Soarelui unde s-a produs un incendiu, la autoturismul personal. Am încercat să sting incendiul, însă fără rezultat, iar la scurt timp am observat cum doi băieți au oprit mașina, s-au apropiat spunând că vor să mă ajute, că sunt pompieri și știu ce au de făcut.

Din acel moment am lăsat totul pe seama lor, au acționat exemplar la stingerea autoturismului, după care unul dintre ei a sunat la numărul unic de urgență 112, iar celălalt a deconectat bornele autoturismului.

După ce s-a încheiat totul, am vrut să le aflu numele și unde sunt pompieri (la insistențele mele mi-au comunicat), spunându-mi în mod repetat că ei și-au făcut doar datoria de a opri și de a ajuta, aceștia fiind în drum spre casă de la un curs de formare profesională.

Am reținut numele, Zainea Daniel și Ghiță Ionuț și menționez faptul că, au fost singura mașină din trafic care a oprit. La sfârșitul acțiunii, le-am mulțumit cu căldură pentru ajutorul pe care mi l-au acordat. Prin această scrisoare doresc să le mulțumesc din nou domnilor Zainea Daniel și Ghiță Ionuț și să îi felicit pentru felul în care au acționat, cu mult calm și profesionalism.

Nu în ultimul rând, vă rog să primiți scrisoarea domnule comandant, mulțumirile, dar și felicitările mele pentru profesionalismul și dărnicia subordonaților dumneavoastră. Prin acțiunea lor au preîntâmpinat o situație ale cărei urmări putea fi foarte grave. Este un mic omagiu, dar adresat din tot sufletul față de salvatori, din partea familiei mele.”

Vă mărturisim că ne-au emoționat aceste rânduri și am decis să le facem publice nu pentru a ne lăuda, ci pentru a arăta că avem colegi bine pregătiți și empatici. Reprezentanții ISU Ialomița își exprimă mândria că aceștia fac parte din colectiv și îi felicită pentru modul în care au acționat!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.