Schimb de forțe în misiunea din Grecia

Duminică, 03 Septembrie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Schimb de forte in misiunea din Grecia | imaginea 1 𝐃𝐮𝐩𝐚̆ 𝐧𝐨𝐮𝐚̆ 𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐮𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐆𝐫𝐞𝐜𝐢𝐚, 𝐚𝐥𝐭̦𝐢 𝟓𝟔 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢, 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝟓 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢 𝐛𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢, 𝐢̂𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚 𝐩𝐞 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐠𝐢𝐢 𝐚𝐟𝐥𝐚𝐭̦𝐢 𝐩𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥 𝐞𝐥𝐞𝐧.

Marți, 29 august a.c., un alt contingent format din 56 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele nouă zile, au sprijinit autoritățile elene prin misiuni de stingere a incendiilor de pădure și vegetație din Nord-Estul Greciei, în zona orașului Alexandroupolis.

Modulul național specializat de stins incendii de pădure, care a plecat spre Grecia în data de 21 august și care însumează tot 56 de pompieri, se va întoarce în țară după ce va preda colegilor din cel de-al doilea schimb cele zece autospeciale de stingere dislocate pe teritoriul elen (8 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure și 2 autospeciale de stingere de capacitate mare 10.000 l), astfel încât să fie asigurată continuitatea acțiunilor în cazul producerii unor situații care necesită intervenția echipajelor române.

Măsura de a schimba efectivele a fost dispusă prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, având în vedere solicitarea autorităților din Republica Elenă transmisă în perioada 25-26.08.2023 prin Mecanismul European de Protecție Civilă, referitoare la nevoia continuării sprijinirii operațiunilor de stingere a incendiilor de pădure.

Astfel, premierul României, domnul Marcel Ciolacu, a convoca pe data de 29 august a.c., în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru a aproba prelungirea misiunii și schimbarea efectivelor modulului de intervenție specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Grecia.

Intenția de sprijin din partea României a fost transmisă, în data de 20 august a.c., către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.