Adăpost de animale și depozit de furaje cuprinse de flăcări

Marți, 10 Octombrie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Adapost de animale si depozit de furaje cuprinse de flacari | imaginea 1 Un incendiu violent a izbucnit, miercuri seara, 4 octombrie a.c., într-o gospodărie din localitatea Băiceni.

Un adăpost de animale și un depozit de furaje au fost cuprinse de flăcări, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit.

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au ajuns la fața locului, în cel mai scurt timp, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat că ardeau generalizat adăpostul de animale și apoximativ 20 de tone de furaje și că exista pericolul de propagare a flăcărilor la casă și alte construcții din gospodărie.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor, pompierii militari, dar și voluntarii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Curtești, au intervenit aproape patru ore.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  • verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
  • nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
  • nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici de putere mare din acelaşi prelungitor;
  • nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.

Adapost de animale si depozit de furaje cuprinse de flacari | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.