Bilanțul pompierilor băcăuani din luna septembrie

Joi, 12 Octombrie 2023Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Bilantul pompierilor bacauani din luna septembrie | imaginea 1 În luna septembrie a.c., în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au fost înregistrate 𝟔𝟏𝟒 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞, care au necesitat intervenția echipajelor operative.

Astfel, în intervalul menționat, pompierii băcăuani au lichidat 39 de incendii, șase arderi necontrolate, au intervenit în 44 de cazuri pentru asistența persoanelor, în trei misiuni pentru salvarea animalelor, în 19 misiuni de asigurare/supraveghere, în patru misiuni pentru descarcerare, au desfășurat opt exerciții și au gestionat alte 176 intervenții în sprijinul comunităților.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în 339 de cazuri. Din totalul intervențiilor, 23 de alerte s-au dovedit a fi false.

Dintre cele 39 de incendii produse în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, cele mai multe au avut drept cauze probabile instalațiile electrice defecte (10), focul deschis în spații deschise și focul deschis în spații închise (4).

În ceea ce privește pregătirea populației în domeniul situațiilor de urgență, în luna septembrie a fost desfășurat un exercițiu de evacuare la Spitalul de Urgență “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, o activitate de educare și pregătire în domeniul situațiilor de urgență, în contextul celebrării Zilei Pompierilor din România, la care au participat 320 de copii și 380 de adulți și un exercițiu de pregătire a salariaților, la un operator economic de pe raza județului, care desfășoară activități în domeniul țițeiului.

Pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor şi protecţiei civile, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au efectuat un număr de 138 controale de specialitate. În urma acestora, au fost constatate 425 de deficienţe, sancționate contravențional (331 avertismente și 94 de amenzi în cuantum de 846.503 lei).

Experiența anilor trecuți indică faptul că, în perioada toamnei, pompierii sunt solicitați să intervină în urma unor incidente precum intoxicația cu gazele rezultate în urma procesului de fermentație a mustului. Pompierii trag un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe cetățeni să respecte o serie de măsuri simple, însă vitale:

  • Nu puneți mustul la fermentat în spații închise!
  • Nu intrați în încăperile în care fierbe vinul, fără să asigurați o ventilație corespunzătoare!
  • Anunțați pe cineva că urmează să intrați într-o astfel de încăpere!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.