Botezul noului comandant la “focul cel mare”

Vineri, 20 Octombrie 2023Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Botezul noului comandant la  focul cel mare | imaginea 1 Prima zi a acestei săptămâni a început cu mari emoții pentru locotenentul Alin Cepariu.

În cursul dimineții, a participat la concursul pentru ocuparea postului de comandant al Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. A fost o încercare pentru care s-a pregătit intens în ultimele luni de zile. Rezultatul examenului a fost cel pe care și l-a dorit și care i-a adus lui și celor apropiați multă bucurie.

A reușit să savureze momentul pentru scurt timp. De fapt, “petrecerea” avea să înceapă cu adevărat aproape de miezul nopții - mai mult de 10 apeluri la 112 au anunțat un incendiu la o locuință din satul Straja, comuna Tarcău.

A mers la serviciu, a luat echipamentul de protecție și a plecat la incendiu. Pe drumul spre incendiu, a auzit raportul dat de primul echipaj - incendiu violent la o locuință cu parter, etaj și mansardă, pe o suprafață de vreo 300 mp. Nu s-au înregistrat victime.

În mai puține cuvinte, a fost “focul cel mare”, așa cum numește proaspătul comandant orice provocare de acest fel, adică “acel incendiu la care trebuie să ne gândim mereu și pentru care trebuie să fim pregătiți în orice moment”. Odată ajuns la locul intervenției, a preluat comanda și a condus operațiunile de stingere ce s-au întins până la ora 7 dimineață.

Locotenentul Alin-Neculai Cepariu este absolvent al Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție A I Cuza, promoția 2019. După absolvirea studiilor universitare, a acumulat experiență în gestionarea situațiilor de urgență.

Respectiv, a fost adjunctul comandantului Secției de Pompieri Adjud, locțiitorul comandantului Detașamentului de Pompieri Roman și apoi locțiitor la Detașamentul Piatra Neamț, ultima funcție de la 01.09.2022. Din luna aprilie a.c., când fostul comandant de subunitate a fost mutat la Centrul Operațional, Alin a fost împuternicit pe funcția pe care a câștigat-o prin concurs, luni, 16 octombrie a.c.

Încă de copil a fost acoperit de uniforma de pompier a tatălui său, uniformă pe care a ales să o îmbrace și el și fratele lui, Alexandru. Cu siguranță ai lui dragi sunt mândri de reușitele profesionale ale ofițerului, așa cum sunt și toți colegii din ISU Neamț, care îî urează mult succes, sănătate, putere de muncă și la mai mare!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.