Casa unei familii, în pericol în urma unui incendiu de bucătărie

Marți, 10 Octombrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Casa unei familii  in pericol in urma unui incendiu de bucatarie | imaginea 1 Casa unei familii din localitatea Pietrișu a fost în pericol, vineri, 6 octombrie a.c., în urma unui incendiu ce a avut loc în bucătărie.

Evenimentul s-a produs în momentul în care proprietarul a montat butelia la aragaz și a folosit flacăra pentru a verifica dacă aceasta are scăpări de gaze. Din fericire, bărbatul, în vârstă de 59 de ani, nu a suferit arsuri, însă a avut un atac de panică.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SAJ. Când au ajuns echipajele, ardeau mocnit tavanul din lemn, pe o suprafață de aproximativ un mp și materiale textile.

Pentru a preveni astfel de evenimente, cetățenii trebuie să cunoască și să respecte următoarele reguli și măsuri menite să le protejeze viața și bunurile:

  • încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului este interzisă! Verificarea se va face numai cu emulsie de apă cu săpun;
  • înainte de aprinderea focului, verificați dacă robinetul buteliei şi robinetele aparatului de utilizare sunt închise;
  • după deschiderea robinetului buteliei, utilizați principiul „gaz pe flacără” (întotdeauna aprindeți întâi chibritul și apoi manevrați robinetul de alimentare cu gaz);
  • în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți robinetul buteliei şi al aparatului de utilizare; deschideți uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii;
  • nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea;
  • umpleți buteliile doar cu tipul de combustibil pentru care au fost proiectate şi numai în centre autorizate în acest sens.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.