Două victime și o casă mistuită de flăcări într-o localitate vasluiană

Marți, 17 Octombrie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Doua victime si o casa mistuita de flacari intr o localitate vasluiana | imaginea 1 Pompierii militari au lucrat mai bine de cinci ore pentru lichidarea unui incendiu și salvarea unei persoane, în localitatea Uricari, comuna Voinești.

Începând cu ora 03:30, Punctul de Lucru Ivănești a intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Uricari, comuna Voinești.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată, iar în urma recunoașterii s-a constatat că sunt două victime, una dintre acestea fiind găsită carbonizată. Femeia decedată avea 77 ani.

Incendiul se manifesta la întreaga locuință și la două anexe gospodărești, existând pericolul de propagare la cel puţin un imobil din vecinătate. Au fost solicitate în sprijin echipaje suplimentare, de la Detașamentul Bârlad fiind deplasate o autospecială multifuncțională și o ambulanță SMURD.

Cea de-a doua victimă, un bărbat în vârstă de 83 ani, avea arsuri de gradele I și II la nivelul membrelor inferioare, precum și la umărul stâng. Victima a primit primul ajutor în ambulanța SMURD, ulterior fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal “Elena Beldiman” Bârlad.

Pompierii au limitat propagarea incendiului la casa învecinată și au continuat operațiunile pentru lichidarea principalelor focare. La ora 08:45, incendiul a fost lichidat. Locuința cuprinsă de flăcări și anexele gospodărești au fost degradate în proporție de aproximativ 80%.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum degradat și neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.