Incendii și accidente rutiere

Vineri, 06 Octombrie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii si accidente rutiere | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 84 de misiuni în interval de trei zile.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 84 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 59 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingerea incendiilor și pentru intervenţia la şase accidente rutiere produse în localităţile: Olteniţa, Dragalina, Chirnogi, Ulmeni, Frumuşani şi Roseţi.

În urma producerii celor două accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a 8 persoane.

Patru dintre persoanele implicate în evenimentele rutiere au avut nevoie de îngrijiri medicale, ulterior acestea fiind transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

Echipajele profesioniste din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au fost solicitate să intervină cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru lichidarea a trei incendii: un incendiu produs la un autoturism pe A2, la km 88, la o locuinţă din localitatea Budeşti, precum şi la un stâlp de electricitate cuprins de flăcări în localitatea Frumuşani.

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a 16 incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în mai multe localităţi ale judeţului: Fântâna Doamnei, Frumuşani, Dragalina, Şoldanu, Sohatu, Mânăstirea, Dârvari, Dor Mărunt, Căscioarele, Radovanu, Aprozi, Chiselet, Nicolae Bălcescu, Mitreni, Radovanu şi Borcea.

În urma acestor incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere nu au fost înregistrate pagube materiale. Pompierii vă reamintesc faptul că arderea vegetației în perioadele cu intensificări ale vântului este strict interzisă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.