Incendii și accidente rutiere gestionate de pompierii călărășeni

Joi, 12 Octombrie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii si accidente rutiere gestionate de pompierii calaraseni | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 94 de misiuni în interval de trei zile.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 94 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 54 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingerea incendiilor și pentru intervenţia la trei accidente rutiere produse în localităţile Nana, Fundeni şi Cuza Vodă.

În urma producerii celor trei accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a opt persoane.

Patru dintre persoanele implicate în evenimentele rutiere au avut nevoie de îngrijiri medicale, ulterior acestea fiind transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

La sfârşit de săptămână, pompierii călărăşeni au fost solicitaţi să degajeze doi copaci care au căzut pe carosabil şi afectau tronsoane de drumuri publice, unul în zona Orizont (strada Bucureşti), în dreptul Liceului Teorectic “Mihai Eminescu” şi un alt copac care a căzut peste un autovehicul pe strada Luceafărului din municipiul Călăraşi.

Echipajele profesioniste din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au fost solicitate să intervină cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru lichidarea a cinci incendii: un incendiu produs la o casă dezafectată în municipiul Olteniţa, un incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Curcani, un incendiu produs la un autovehicul la marginea localităţii Dor Mărunt, un incendiu izbucnit la o magazie în localitatea Dor Mărunt şi un incendiu produs la o locuinţă în localittaea Coţofanca, comuna Gurbăneşti (unde a fost identificată, în interior, şi o victimă carbonizată, bărbat în vârstă de 70 de ani).

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a 30 de incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în mai multe localităţi ale judeţului.

În urma acestor incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere nu au fost înregistrate pagube materiale. Pompierii vă reamintesc faptul că arderea vegetației în perioadele cu intensificări ale vântului este strict interzisă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.