Intervenții, misiuni și activități preventive

Joi, 12 Octombrie 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Interventii  misiuni si activitati preventive | imaginea 1 În perioada 06 – 09 octombrie a.c., pompierii ISU București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 1028 situații de urgență, după cum urmează:🚒44 de intervenții pentru stingerea incendiilor;🚑830 intervenții SMURD;🚨154 alte tipuri de solicitări (deblocare din medii ostile vieții, salvare animale etc).

Inspectorii de prevenire au efectuat opt controale, în urma cărora au aplicat 37 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 68.500 lei.

În perioada 05-08 octombrie a.c., pompierii au participat la evenimentul Rise Up Student Fest, în Parcul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, unde au realizat instruiri privind modul de acordare a primului-ajutor, prin intermediul Caravanei SMURD, o expoziție de tehnică și un punct de informare preventive.

La sesiunile de instruire și activitățile interactive desfășurate de specialiștii ISU B-IF și voluntarii SMURD au participat peste 350 de copii alături de părinți. În această perioadă, pompierii ISU B-IF au intervenit pentru stingerea mai multor incendii produse la vegetație uscată.

În cursul zilei de 08 octombrie a.c., pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetație uscată, în comuna Copăceni, din județul Ilfov. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață totală de aproximativ 10.000 mp cu posibilități de extindere. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu 11 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o descarcerare.

Ca urmare a codului galben emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru data de 08 octombrie a.c., ISU B-IF intervenit pentru îndepărtarea a nouă copaci și un stâlp în municipiul București și județul Ilfov. În urma evenimentelor produse nu au existat victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.