Intervenții la “foc continuu” pentru pompierii argeșeni

Joi, 12 Octombrie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Interventii la  foc continuu  pentru pompierii argeseni | imaginea 1 În cursul zilei de sâmbătă, 7 octombrie a.c., echipajele ISU Argeș au fost solicitate, pe raza județului, pentru a interveni în cazul a două evenimente rutiere, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat la urgențele medicale.

Totodată, cele mai solicitante au fost și sunt intervențiile la stingerea incendiilor de vegetație uscată, care de obicei au cauzele probabile neglijența unora dintre cetățeni, situații în care flăcările devin un real pericol pentru locuințe, operatori economici, păduri și mediul înconjurător.

Primul incendiu de vegetație uscată a fost anunțat în jurul orei 14:24, în localitatea Leordeni, iar ulterior au urmat alte cinci în localitățile Călinești, Bârla, Mărăcineni, Lunca Corbului și Albota. În ultimele două localități s-a intervenit pentru stingerea flăcărilor ce se manifestau cu focare dispersate.

Au fost afectate peste 10 hectare de teren, dar și o magazie a unei gospodării și câțiva pomi fructiferi.

Cetățeni, vă reamintim că o parte din vegetație s-a uscat și riscul de producere ale unor astfel de arderi necontrolate este crescut, iar ulterior flăcărilor se vor propaga rapid pe suprafețe mari de teren, chiar și la gospodăriile dumneavoastră.

Prin acțiuni iresponsabile sunt distruse terenurile, pot fi afectate casele și alte tipuri de construcții, dar și viața dumneavoastră este pusă în pericol. Manifestați un comportament preventiv și nu vă puneți viata și bunurile în pericol! Totodată, nu aruncați resturile de țigară la întâmplare!❗STOP ARDERILOR NECONTROLATE❗

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.