Intervenții la sfârșit de săptămână

Vineri, 20 Octombrie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Interventii la sfarsit de saptamana | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, pompierii hunedoreni au desfășurat 136 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Echipajele SMURD au răspuns prompt în 115 cazuri, cele mai multe solicitări fiind gestionate de către Detașamentul Hunedoara – 22 intervenții, Detașamentul Deva – 19 intervenții și Detașamentul Petroșani – 11 intervenții. În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 2 incendii.

Unul dintre ele s-a produs la un apartament din municipiul Brad, fiind distruse total sau degradate mobila din bucătărie și din încăperile locuinței, iar întreaga instalație electrică a ars, cauza probabilă fiind un scurtcircuit produs la sistemul de alimentare cu energie electrică.

În urma celui de-al doilea incendiu au ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 2 hectare și baloți de paie, în localitatea Bălățar, comuna Bretea Română, cauza probabilă fiind flacăra deschisă.

De asemenea, în aceste 3 zile, pompierii au participat la 9 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, au asigurat măsurile P.S.I, la 2 accidente rutiere, iar alte 8 au constituit diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.