La un pas de tragedie - Respect, Plutonier adjutant Szilagyi Szabolcs!

Vineri, 20 Octombrie 2023Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

La un pas de tragedie   Respect  Plutonier adjutant Szilagyi Szabolcs | imaginea 1 Marți dimineața, 17 octombrie a.c., Plutonierul adjutant Szilagyi Szabolcs se îndrepta spre Garda de Intervenție Hida, unde urma să intre în tura de serviciu.

În localitatea Sânmihaiu Almașului, pompierul a observat flăcări care se manifestau la coșul de fum al unei anexe (camera centralei).

Acesta a oprit imediat, a trezit proprietarii care dormeau și împreună cu aceștia au acționat pentru întreruperea arderii oprind centrala.

Concomitent cu măsurile luate, el a apelat la numărul unic de urgență 112 pentru a anunța incendiul și a rămas la locul evenimentului ajutându-și colegii până la lichidarea incendiului.

Intervenția promptă a salvatorului, împreună cu echipajul de pompieri sosit la fața locului, au făcut ca pagubele produse de incendiu să fie minime, flăcările afectând doar coșul de fum.

Salvatorii au identificat drept cauză probabilă de producere a incendiului, necurățarea coșului de fum de funinginea depusă.

Având în vedere că temperaturile sunt în scădere și mijloacele de încălzire încep să fie utilizate frecvent, pompierii vă recomandă să accesați următorul link pentru reguli şi măsuri de apărare împotriva incendiilor provocate de coșurile de fum: Măsuri de prevenire la coșurile de fum.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.