Mai bine de 3 ore de luptă cu flăcările

Joi, 12 Octombrie 2023Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Mai bine de 3 ore de lupta cu flacarile | imaginea 1 Peste 20 pompieri militari au luptat, mai bine de 3 ore, cu flăcările ce au cuprins o casă aflată în construcție din localitatea Castelu.

Intervenția salvatorilor a fost solicitată, prin apel la numărul unic de urgență 112, puțin înainte de ora 01:00, pe 10 octombrie a.c. Din primele momente, au fost alocate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă, un SMURD B2, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

La momentul ajungerii echipajelor, flăcările se manifestau violent la acoperișul casei, dar și la 4 dintre camerele acesteia. Din fericire, nu au existat victime, trei persoane reușind să se autoevacueze din imobil. Pompierii militari au extras 3 butelii depozitate în două camere ale casei.

Intevenția a fost dificilă, deoarece singura cale de acces la etajul superior era pe o scară exterioară, printr-un spațiu foarte îngust, iar acoperișul din tablă a trebuit înlăturat pentru lichidarea tuturor focarelor existente. Incendiul a fost lichidat după ora 04:00, marți dimineață, 10 octombrie a.c. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de 200 mp, patru camere și bucătăria.

Câțiva dintre colegii care au intervenit pentru localizarea și stingerea acestui incendiu abia se întorseseră dintr-o altă misiune destul de dificilă – accidentul rutier din apropiere de Hârșova în care au fost implicate 90 persoane. Se adresează felicitări colegilor pentru curajul și determinarea de care dau mereu dovadă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.