O decizie salvatoare - Respect, Plt. maj. Petrică Ungurenașu!

Marți, 10 Octombrie 2023Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

O decizie salvatoare   Respect  Plt  maj  Petrica Ungurenasu | imaginea 1 În data de 04 octombrie a.c., la ora 21:14, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 că o persoană a coborât într-o fântână din comuna Urecheni și nu mai poate ieși.

Apelul a fost făcut de agentul de poliție Claudiu Voinia, care a informat Dispeceratul ISU că fântâna, construită din piatră, are peste 10 metri adâncime. Au fost mobilizate echipaje de la Detașamentele din Târgu Neamț și din Piatra Neamț, de la cea din urmă subunitate fiind alertați pompieri specializați în operațiunile de alpinism-intervenție.

La sosirea echipajelor de la Târgu Neamț, situația era una delicată: un bărbat se afla în fântâna pe fundul căreia apa avea un nivel de peste un metru. Era foarte important ca bărbatul să fie evacuat cât mai rapid, din dialogul cu el fiind cert faptul că se instalase hipotermia.

Șeful turei de serviciu își făcuse deja un plan pe timpul deplasării spre intervenție, pe care l-a transmis echipajului: “Când ajungem, scoatem accesoriile de alpinism și le ducem la 3 metri de fântână. Petrică, te echipezi ca să cobori. Fântâna are pereți din piatră, vreau să văd dacă poți intra în siguranță.”

După o recunoaștere rapidă și câteva cuvinte schimbate cu victima, șeful turei a dat ordinul de intervenție. Ajutat de întreg echipajul, Petrică a coborât la bărbat. În doar câteva minute, bărbatul era în ambulanța SMURD, în stare de hipotermie. Personalul IPJ aflat la locul evenimentului a acționat în sprijinul pompierilor pentru scoaterea persoanei din fântână.

Plt. maj. Petrică Ungurenașu este comandant de echipaj la Detașamentul Târgu Neamț. Este pompier din anul 2013, după absolvirea Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești. Felicitari, Petrică! Datorită ție și colegilor tăi, un om trăiește!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.