Omul potrivit, la locul potrivit - Respect, Plutonier adjutant Bucur Constantin!

Marți, 10 Octombrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Omul potrivit  la locul potrivit   Respect  Plutonier adjutant Bucur Constantin | imaginea 1 El este Costi, paramedicul SMURD care, vineri, 6 octombrie a.c., a fost omul potrivit, în locul potrivit.

Ieșise de dimineață din tură și era aproape de casă, în localitatea Bâcu. La un moment dat, a auzit un zgomot puternic dinspre șosea. Când s-a întors, a văzut că era vorba despre un accident rutier și a alergat să vadă dacă sunt persoane rănite. La fel au făcut și alți trecători care se aflau în apropiere.

O femeie, în stare de șoc, căzută pe șosea, repeta că vrea să vorbească cu soțul său. „Vă simțiți bine? Sunt pompier. Vreau să vă ajut”, i-a spus Costi, încercând să o liniștească. Imediat, a alertat și echipajele de urgență, la 112.

Nu știa dacă femeia era pieton sau dacă s-a aflat într-unul dintre autoturismele implicate în eveniment. “A coborât din mașina aceea!”, a strigat cineva din mulțimea adunată în intersecție. Femeia a apucat să își apeleze soțul și i-a întins telefonul salvatorului. Apoi, și-a pierdut cunoștința.

“Nu o mișcați! Nu știm ce s-a întâmplat exact și îi puteți agrava situația”, le-a spus Costi celor din jur. Acesta s-a asigurat că femeia are puls și respiră și i-a acordat primul ajutor. Conștientă, dar fără a putea comunica, femeia a fost preluată de ambulanță. În acest timp, Costi a vorbit la telefon și cu soțul acesteia, care a aflat despre eveniment.

Totul s-a întâmplat în doar câteva minute, ce au presupus calm, viteză de reacție și o bună organizare, calități de bază pentru un pompier. Plutonierul adjutant Bucur Constantin își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal, din anul 2017.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.