Proiectil exploziv și grenadă, descoperite în județul Giurgiu

Marți, 31 Octombrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Proiectil exploziv si grenada  descoperite in judetul Giurgiu | imaginea 1 Ogiva unui proiectil exploziv de calibrul 120 mm, echipată cu sistemul de inițiere, și o grenadă de mână defensivă au fost descoperite, miercuri, 25 octombrie a.c., în județul Giurgiu.

Prima dintre acestea a fost găsită în apropierea Târgului din localitatea Călugăreni de către un bărbat care desfășura activități de căutare a obiectelor vechi, folosind un detector de metale.

Acesta și-a dat seama că obiectul detectat poate face parte dintr-un element de muniție și a cerut ajutorul autorităților.

Cea de-a doua descoperire a fost făcută în localitatea Bolintin Vale, pe malul râului Sabar. Un bărbat care se plimba prin zonă o observat grenada și a sunat la 112.

Pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu s-au deplasat la fața locului pentru cercetarea, detectarea și identificarea obiectelor respective.

Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.