Salvator și în timpul liber - Respect, Plutonier adjutant Gabriel Bădoiu!

Marți, 24 Octombrie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Salvator si in timpul liber   Respect  Plutonier adjutant Gabriel Badoiu | imaginea 1 Să fii salvator nu este ușor, trebuie pregătire temeinică, dăruire, vigilență și o caracteristică foarte importantă, aceea de a acționa rațional în momente critice. Toate acestea îi însoțesc pe pompieri și în timpul liber, făcându-și datoria în situațiile de urgență întâlnite, în spiritul Armei.

Demnă de lăudat este și întâmplarea lui Gabriel, de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung, care a făcut în timpul liber ce știa el mai bine…să fie salvator. De această dată, a ajutat în cazul unui eveniment rutier.

Ziua de luni avusese un parcurs normal până în jurul prânzului, când Gabriel și-a luat băiatul de 15 ani de la școală și se îndrepta, cu mașina, spre casă.

Oprit la semafor, aștepta culoarea verde, moment în care a văzut că s-a petrecut un eveniment rutier. L-a rugat pe fiul său să aștepte în mașină până ce se întoarce și a coborât rapid pentru a evalua situația. Apropiindu-se de eveniment, a văzut că un bărbat zăcea pe asfalt, iar întrebând pe cei din jur, a aflat că omul se afla pe bicicletă si a fost acroșat de un autoturism.

Imediat a știut ce trebuie să facă…i-a îndrumat pe trecători să anunțe situația de urgență, timp în care a făcut tot posibilul pentru a stabiliza victima. Din fericire, persoana și-a revenit ușor, ușor în timp ce salvatorul o monitoriza.

„Era haos…. Când am ajuns acolo, în primul rând a fost necesar să am grijă de cei din jur, să-i liniștesc, pentru a mă putea concentra pe victimă. L-am stabilizat, apoi l-am predat, pe picioare, echipajului medical ajuns la fața locului”, a povestit Gabriel. Prin fapta lui, acesta a arătat cetățenilor cât de important este să știi ce este de făcut în astfel de situații.

Pompierii sunt alături de cetățeni nu doar atunci când desfășoară misiunile specifice serviciului, ci și în afara acestora, cu același curaj și devotament ca al plutonierului adjutant Gabriel Bădoiu. Reprezentanții ISU Argeș îl felicită și îl asigură de întregul lor respect!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.