Și-a pierdut viața în incendiul care i-a mistuit locuința

Vineri, 06 Octombrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Si a pierdut viata in incendiul care i a mistuit locuinta | imaginea 1 Un bărbat, în vârstă de 57 de ani, și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a mistuit locuința. Tragedia s-a produs, marți după-amiază, 3 octombrie a.c., în localitatea Comana. Alarma a fost dată de fratele proprietarului.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Colibași și Punctului de Lucru Călugăreni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.

Bărbatul a fost găsit în interiorul casei și, din nefericire, nu a mai putut fi salvat, fiind surprins sub bucățile de tavan care s-au prăbușit în urma incendiului. Cel mai probabil evenimentul a fost provocat de jarul căzut din soba cu plită, pe materialele combustibile din apropiere.

Pentru a preveni astfel de incendii, trebuie respectate următoarele măsuri:

  • amplasaţi, în faţa sobelor/a centralelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;
  • în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei sau a plitei deschisă; - nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;
  • nu puneți materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete; - nu așezați patul lângă sobă; - nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
  • focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor și trebuie stins înainte de a părăsi locuinţa;
  • nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă; - depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat.

Si a pierdut viata in incendiul care i a mistuit locuinta | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.